Leiding

Hoofdleiding

Onze leidingsploeg kent naast gewone leiders en leidsters ook een hoofdleider. Het belangrijkste aspect van de hoofdleiding is dat zij de eindverantwoordelijkheid dragen voor alle activiteiten die plaatsvinden in chiroverband. Verder voert de hoofdleiding volgende taken uit: ze bereiden de leidingskringen voor, doen administratie, vormen het contactpunt voor Chiro Nationaal, het Gewest en andere Chiro’s, vormen het aanspreekpunt voor leiding, leden, ouders en hakken knopen door tijdens hevige discussies waar men niet meer uit raakt, delegeren en proberen de leiding te motiveren.

Ruben en Diemas

Volwassen begeleiders (VB's)

Ook onze leid(st)ers zijn voor een stuk nog kind, en daarom worden ze ondersteund door volwassen begeleiders (VB's). Ze hebben verschillende functies binnen de chiro. Zo kan een VB een interessante gesprekspartner zijn in discussies of gesprekken met ouders of derden. Ze geven feedback aan de leiding over hoe ze bezig zijn met de Chiro. Ze houden ons een spiegel voor wanneer dit nodig is en kunnen ons met de voeten terug op de grond zetten. Verder helpen ze ons bij vragen waar we niet meteen een antwoord op weten.
Met andere woorden leveren onze VB's een unieke bijdrage, een ruggensteun en zijn ze bruggenbouwers en een bron van inspiratie.

Britt en Valerie

Petoeten

De allerjongste leden zijn de Petoeten. (6-8j). De Petoeten houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de Petoeten nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Deze spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. Dikwijls gaan ze niet de volledige periode mee, bijvoorbeeld maar één week in plaats van tien dagen. 

Ante, Zoë, Zara en Gusje

Speelclub

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (8-10).
Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

Thijs, Anne, Tessa en Reg

Rakwi's

De 9- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Wind houdt hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Jurre, Diemas, Janne, Fiebe en Ineke

Tito's

De tito's (12-14) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…

Jasper, Dagmar, Marthe, Freek en Ruben

Keti's

De keti's (14-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven.

Julie en Tim